Defensa ha obert un expedient a diversos militars per permetre que dos civils pugessin en un tanc i gravessin un vídeo en el qual amenaçaven el president Carles Puigdemont i el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias. Així ho ha confirmat la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, que ha assenyalat "un comportament no acceptat en l'àmbit militar".

Així s'ha pronunciat la titular de Defensa en ser preguntada pel polèmic vídeo, durant la seva visita a l'exercici militar denominat Eagle Eye de vigilància i seguretat de l'espai aeri, que es desenvolupa a Reus i la costa de Tarragona. Cospedal ha recordat que hi ha una investigació en marxa i que s'han obert dos expedients en l'àmbit castrense. Ha ressaltat que es tracta "d'un comportament no acceptat en l'àmbit militar", ja que "no pot pujar en un carro de combat a civils" en unes instal·lacions militars. La titular de Defensa ha remarcat que hi ha una investigació en marxa i que es prendran les mesures que corresponguin.

L'Exèrcit de Terra va avançar ahir que s'havia obert expedient disciplinari a diversos militars per les imatges que es van gravar en un recinte militar de Saragossa el passat dia 8, festivitat de la Immaculada Concepció, patrona de la Infanteria.

El controvertit vídeo

En el vídeo de la polèmica apareix un home dins d'un tanc de l'exèrcit espanyol en marxa que amenaça el president Carles Puigdemont. "Li donarem una sorpresa a Puigdemont", diu el noi que grava el vídeo, enfocant el canó del tanc.

"Setanta tones de pur amor i pura democràcia", es burla. Abans d'acabar el vídeo, dedica unes últimes paraules a Pablo Iglesias: "Coletas, el següent ets tu, cabró. ¡Arriba Espanya!".