L'acte central del Dia de les Forces Armades, que se celebrarà dissabte vinent a Logronyo presidit pels Reis, compta amb un pressupost de 733.796 euros, davant els 366.000 que va costar l'any passat, quan es va celebrar a Guadalajara.

El Dia de les Forces Armades va passar cinc anys d'austeritat durant els quals el seu cost es va reduir considerablement i es va celebrar amb una austera desfilada militar a Madrid. El 2017, amb l'arribada de María Dolores de Cospedal al Ministeri, Defensa es va emportar la desfilada a Guadalajara i va augmentar la despesa cost fins als 360.000 euros.

L'acte central, sense incloure activitats complementàries, costarà 733.796 euros, han informat el JEMAD i el general de brigada de l'Estat Major de la Defensa Juan Díaz. Han atribuït l'augment dels costos respecte a l'any passat al fet que Logronyo és més lluny de Madrid que Guadalajara i, per tant, el cost dels trasllats de materials i personal participant és més alt.

Segons el JEMAD, "no estem gastant. Estem invertint en instrucció", atès que la desfilada també suposa beneficis per a les Forces Armades, perquè "és bo que els pilots volin i els soldats practiquin els comandaments dels carros de combat i els blindats".

En la desfilada hi participaran un total de 2.678 militars i guàrdies civils acompanyats per 147 vehicles, entre els quals es troben blindats i carros de combat. Hi haurà a més una vistosa desfilada aèria amb 54 aeronaus.