La secretària general del PP i candidata a la presidència de la formació, María Dolores de Cospedal, ha proposat a la resta dels altres candidats de les primàries la firma d'una "declaració conjunta de repulsa" contra la gestió del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en relació amb l'acostament de presos etarres i una presumpta excarceració.

Cospedal, durant una trobada amb militants i simpatitzants celebrada aquest divendres a Valladolid, s'ha referit a les "notícies inquietants" de l'acostament de presos etarres "en paga del suport de Bildu i el PNB" i "ja veurem si també l'excarceració", ha postil·lat en un altre moment de la seva intervenció.

"El PP ha de ser reconeixible, hem de traslladar el nostre convenciment de la defensa del nostre país. Demano que presentem una declaració conjunta de repulsa en nom de tots els candidats perquè es vegi què és el nostre partit. Per sobre dels interessos de cadascú i de les seves candidatures, hi ha el del PP", ha argumentat.

Pedro Sánchez "no deixa de donar-nos notícies que només ens inquieten", un president que "ara per ara està fent bo Zapatero amb el suport de Bildu" i que governa "amb el suport dels qui han volgut trencar Espanya", ha afegit davant d'un centenar de persones, entre elles, el president de Castella i Lleó, Juan Vicente Herrera.

La secretària general del PP ha acusat Sánchez d'habitar a La Moncloa "per sobre de l'estat de dret i de l'imperi de la llei", el que segons la seva opinió ja s'ha traduït en un "primer pagament de la hipoteca" amb les gestions per a l'acostament de presos etarres a les presons del País Basc. "Les factures, que siguin en una altra part", ha subratllat.

Davant això, ha presentat el PP com "un instrument fonamental per a la cohesió social" i ha apostat per un rearmament ideològic a través dels valors que l'han distingit i entre els quals ha esmentat la defensa de la llibertat, de la iniciativa privada i de la solidaritat intergeneracional i interterritorial.

"El patriotisme constitucional ha d'estar en l'ADN del PP, ha de figurar al seu frontispici, estiguem o no en el govern", ha afegit convençuda que "no hi ha victòria sense valors" i que aquest procés de renovació interna del partit "és l'oportunitat per començar a recuperar el govern de centredreta".

Cospedal ha apostat per un partit "reconeixible, amb identitat i inimitable" amb un llegat i un bagatge que "cal actualitzar, engrandir i llançar al futur" perquè "sempre que ha governat el PP li ha anat bé a Espanya". La renovació, ha matisat, ha de ser constant en funció de les necessitats dels ciutadans en cada moment però "mai no ha de procedir de transformar-nos en una cosa que no som".

Quant a la corrupció que ha esquitxat el PP, la secretària general ha recordat que "aquests pocavergonyes i delinqüents fa molt temps que ja no són a casa nostra, ja els hem fet fora". "Serem implacables amb els qui vinguin a casa nostra a enriquir-se. Tindran l'expulsió del partit i els tribunals de justícia davant", ha advertit.