La líder del PP de Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal, ha afirmat que, després de la seva renúncia a presidir el partit a la regió, decidirà si continua la seva carrera política en funció de les seves circumstàncies personals i ha calculat que aquesta decisió la prendrà abans de Nadal.

En una entrevista al programa Más de Uno de Onda Cero, Cospedal ha argumentat la seva decisió de renunciar a la presidència del PP a Castella-la Manxa, càrrec en el que porta porta dotze i ha estat candidata a la Presidència de la Junta de la Comunitat Autònoma en tres ocasions, dues de les quals ha guanyat a les urnes.

Per això, ha sostingut que "és el moment de donar pas a altres persones" i de donar "un nou impuls" al partit a la regió, després que també hi ha "un nou impuls i un nou temps a nivell nacional", per la qual cosa ha afirmat que la seva renúncia a la presidència del partit a la regió l'ha decidit "pensant què és el millor per al PP de Castella-la Manxa".

Tanmateix, ha defensat que va presentar la seva candidatura per presidir el PP a nivell nacional perquè, encara que va ser la secretària general durant una dècada, no havia estat la presidenta del PP.

Cospedal ha insistit que encara no ha decidit si continuarà en política, sinó que és una decisió que comunicarà "quan arribi el moment" i quan l'hagi pres, previsiblement abans de Nadal, en funció de les seves circumstàncies personals.

Així, ha subratllat que aquesta decisió no depèn de l'escenari polític o si el president del PP, Pablo Casado, li proposa de ser cap de llista per a les eleccions europees. "Crec que hi ha un moment en la vida en què les decisions s'han de prendre pensant on has estat sempre, pensant en els interessos del PP i també pensant si has de seguir pel mateix camí o si has de canviar. Jo estic en aquell moment de la meva vida i prendré una decisió", ha indicat Cospedal.