L'exsecretària general del PP Dolores de Cospedal ha assegurat aquest divendres, després de la publicació de nous àudios sobre les seves trobades amb l'excomissari José Manuel Villarejo, en les quals comenta el paper de Javier Arenas enmig de la investigació de la trama Gürtel, que es tractava de la "seva obligació" com a número 'dos' del PP. En tot cas, ha assenyalat que la feina no es va arribar a concretar i mai no es va pagar al policia per investigar a Arenas.

"Com a secretària general d'un partit, igual que qualsevol responsable institucional, té l'obligació de conèixer tot allò que afecta a la seva organització", ha assegurat Cospedal en una entrevista en COPI. "Estava complint la meva obligació", ha resumit, després de la polèmica generada per les seves reunions amb el policia.

Sobre la reunió amb Villarejo el juliol de 2009, Cospedal ha contextualitzat la trobada explicant que el comissari treballava per a un Govern socialista i es va oferir a donar informació sobre una situació que estava "explotant" i afectava Gènova.

"Nouvinguda al PP, nosaltres volíem saber que ocorria allà per fer la nostra obligació com partit", ha al·legat, qui ha recalcat que no coneixia els mètodes del policia ni que estava sent gravada.

Contrastar si era veritat

Sobre les seves converses amb Villarejo en les quals surt a col·lació el paper de l'exministre Javier Arenas en una fundació al costat de l'extresorer Luis Bárcenas, Cospedal ha defensat que es va preocupar per saber si eren veritat les informacions que apuntaven a què Arenas estava vinculat a la trama, i en tot cas, ha negat que demanés informació sobre això al llavors comissari. Cospedal ha al·legat que davant de dades amb aparença versemblant va haver de contrastar si era "veritat o no".

Els àudios publicats per Moncloa.com, no obstant això, apunten que Ignacio López del Hierro, empresari i marit de Cospedal, va encarregar al policia elaborar un "dossier" sobre el paper d'Arenas en la fundació Associació d'Estudis Europeus, que mantenia amb l'extresorer Luis Barcenas i l'exeurodiputat 'popular' Gerardo Galeote.

A això, l'exnúmero 'dos' de Gènova ha respost que aquest treball no es va arribar a concretar i per tant mai no es va realitzar cap pagament a Villarejo. "No hi va haver cap aportació d'informació posterior, ni hi va haver res. No hi va haver cap pagament", ha reiterat.

Suport de Casado

Preguntada per si creu que compta amb el suport del líder del PP, Pablo Casado, Cospedal ha defensat que ella sempre ha dit la veritat sobre la seva relació amb Villarejo. D'aquesta forma, ha rebutjat pronunciar-se sobre si aquest cas resulta un obstacle per a la seva possible candidatura a les eleccions europees.

"Jo mai no he dit que no l'he conegut, no ho nego i no l'he arribat a negar", ha al·legat la també exministra de Defensa, marcant distàncies amb el cas de la titular de Justícia, la socialista Dolores Delgado, que també s'ha vist esquitxada per altres enregistraments de l'excomissari.