La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, ha apostat aquest divendres per una política de Defensa "amb altura de mires" i "duradora en el temps", i ha demanat consens per desenvolupar una llei de sostenibilitat de les Forces Armades que estigui "per sobre de posicionaments polítics i ideològics".

"Les Forces Armades i la Guàrdia Civil són guardians i garants de la nostra llibertat. Considero fonamental que els espanyols comprenguin que la seguretat és essencial per al desenvolupament i la prosperitat d'un país lliure i democràtic, que siguin conscients de la defensa per garantir-la", ha afirmat Cospedal en el seu primer discurs dels actes de la Pasqua Militar.

Al saló del tron ​​del Palau Reial, i en presència dels reis Felip i Letícia; del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i de la cúpula de les Forces Armades i la Guàrdia Civil, Cospedal ha advertit que "les fronteres entre seguretat interior i exterior s'han difuminat" i que "l'única barrera que existeix avui dia és la que separa els que creiem en la llibertat, la democràcia i els drets humans dels que fan tot el possible per enderrocar".

"El terrorisme pot canviar de nom, però la seva amenaça roman inalterada. Per això, cap nació pot assumir per si sola la seva seguretat i la defensa dels seus interessos, sinó que han de forjar-se, en l'àmbit exterior, a través de la seva permanència a organitzacions supranacionals ", ha assenyalat.