El portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, no és l'autor del missatge on s'assegura que el PP controlarà la sala segona del Suprem des de darrera, segons ha avançat El Independiente. Segons el mateix diari, el missatge va ser escrit a un grup més reduït i l'autor del missatge és un càrrec de Gènova que també es diputat a les Corts espanyoles.

Segons la mateixa informació, el grup d'on va reenviar el missatge Cosidó hi hauria "diputats, senadors i fins i tot excàrrecs del PP". Un dels membres d'aquest grup també assegura que el "major error de Cosidó" va ser enviar-ho a 146 persones, no tant el contingut del mateix missatge. Aquesta mateixa persona, sense negar la seva responsabilitat, s'ha disculpat a El Independiente pel to col·loquial del missatge i per frases com controlar la Sala Segona "per la porta del darrere".

Segons fonts parlamentàries, l'autor del missatge seria un alt càrrec de Gènova, ja que pocs parlamentaris coneixien les negociacions entre PSOE i PP. De fet els negociadors populars eren dos, l'exministre Rafael Catalá i l'actual secretari general del partit, Teodoro García Egea.