Ignacio Cosidó, el portaveu del PP al Senat, va ser l'encarregat de coordinar l'operació per recuperar els papers de Bárcenas. Cosidó, que en aquell moment ocupava un càrrec al Ministeri de l'Interior (director general de la policia espanyola) volia recuperar els documents sensibles de Bárcenas relacionats amb Soraya Sáenz de SantamaríaMaría Dolores de CospedalJavier Arenas, segons fonts de la investigació a les que ha tingut accés OKDiario.

El diari apunta que Cosidó era qui rebia els informes del comissari Villarejo i, més tard de Enrique García Castaño. Per poder recuperar aquests papers de Bárcenas, Villarejo va captar com a infiltrat Sergio Ríos Esgueva, que era xòfer de la família Bárcenas. A canvi de 48.000 euros i d'un lloc de feina com a funcionari a la policia espanyola, el xòfer va facilitar la recuperació de papers, notes i gravacions de l'extresorer del PP.

A més del seu càrrec al ministeri, Cosidó era considerat l'home de l'exvicepresidenta Soraya Sánez de Santamaría. El dirigent popular ha estat assenyalat a OKDiario, per tres dels responsables de la operació policial com la persona que donava les instruccions a través de la cúpula de la Direcció Adjunta Operativa.

L'informe de l'operació exposa que el ministeri de l'Interior va autoritzar l'ús de fons reservats per dur a terme una missió secreta que, en tot moment, va ser extrajudicial.

El digital assegura que Cosidó estava al corrent de l'operació secreta per recuperar els papers que implicaven Sáenz de Santamaría, Cospedal i Arenas i que aquesta es finançava amb diners carregats en fons reservats. Aquests diners s'acostumen a fer servir per les operacions contra el crim organitzat i la lluita contra el terrorisme.

Cosidó nega que coordinés cap operació

Cosidó ha negat en un comunicat que coordinés cap operació per recuperar documents en poder de l'extresorer del PP Luis Bárcenas o que en tingués coneixement. 

El portaveu popular ha afirmat que és "rotundament fals que coordinés cap operació relacionada amb el cas Bárcenas o que en tingués coneixement. En cap cas ho hauria acceptat sense autorització judicial", assegura.

Afegeix que no és la primera vegada que pateix calúmnies per part del comissari José Manuel Villarejo "incloent querelles que mai han estat admeses a tràmit". I assenyala que té plena confiança en que la investigació judicial en marxa "aclarirà la veritat i demostrarà" que va estar "absolutament al marge d'aquests fets".