El portaveu de Catalunya Sí que es pot, Joan Coscubiela, ha reiterat avui que el Tribunal Constitucional "no és l'espai" per resoldre el conflicte català, i ha destacat que la resolució sobre el referèndum que va presentar el seu grup no ha estat anul·lada i "segueix viva".

El Tribunal Constitucional (TC) ha acordat per unanimitat anul·lar la resolució per convocar un referèndum sobre la independència a Catalunya així com denunciar davant el fiscal a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i als membres sobiranistes de la Mesa, per haver-lo desobeït en permetre el debat i votació. En roda de premsa al Parlament, Coscubiela ha denunciat de nou la "judicialització dels conflictes polítics" com el de la situació de Catalunya:

"Ni el Tribunal Constitucional ni la via penal són els espais on es pugui resoldre el conflicte català", ha assenyalat el portaveu de les confluències a la cambra catalana, pel que ha instat a reprendre el camí polític.

Coscubiela ha ressaltat que la resolució sobre el referèndum que va presentar Catalunya Sí que es pot "segueix viva", ja que no ha estat anul·lada per l'alt tribunal, i ha constatat que és la que gaudeix de "més consens social i polític". En aquest sentit, ha fet una crida als partits integrants del Pacte Nacional pel Referèndum a "seguir defensant amb força" el referèndum, "sense dobles discursos i sense indecisions".

Respecte a la compareixença de demà al Parlament del vicepresident, Oriol Junqueras, pel cas Vidal, ha criticat l'actitud de "menyspreu" que va mantenir aquest durant la sessió de control al Govern en l'últim ple, quan se li va preguntar per les afirmacions de l'exjutge i exsenador d'ERC.

Per això, Coscubiela ha demanat al vicepresident de la Generalitat un tarannà diferent en la seva compareixença de demà i que doni explicacions sobre aquest cas, que ha qualificat de "molt greu".