El portaveu parlamentari de Catalunya Si Que es Pot, Joan Coscubiela, ha assegurat que la querella no s’ha fet per raons ideològiques sinó que "curiosament el fiscal usa els mateixos arguments per considerar si existeix o no delicte de prevaricació que els que va fer servir la defensa de Mas en el judici pel 9-N”.

Les declaracions de Coscubiela han entrat en contradicció amb les que, minuts després, ha fet el membre de la Mesa per part de CSQP Joan Josep Nuet, que ha estat exclòs de la querella. Nuet ha denunciat una "discriminació ideològica" per part de la Fiscalia per no incloure'l i ha assegurat que ell era "totalment conscient del que es va votar" i que "no estava distret”.

On sí que han coincidit els diputats de CSQP és a assegurar que “res farà que ens dividim els que defensem el dret a decidir”, en paraules de Coscubiela. Així mateix han denunciat la judicialització de la política i han expressat la seva solidaritat amb els membres de la Mesa querellats.

PP i Ciutadans, per la seva banda, han lamentat la comparació de “l’acció d’una institució democràtica, la Fiscalia, amb el cop d’Estat del 23-F”, en paraules del líder del PPC, Xavier García Albiol. Carlos Carrizosa, portaveu de Cs, ha assegurat que “els polítics no han de pronunciar-se sobre les decisions de la Fiscalia” però ha remarcat que “no es poden incomplir les lleis i esperar no ser jutjats”.

El portaveu del PSC, Ferran Pedret, s’ha sumat a les crítiques de la judicialització de la política però ha assegurat que “el PSC va fer tot el que estava a les mans per advertir del xoc institucional”.