El portaveu de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, ha demanat aquest dijous a Junts pel Sí i la CUP que acceptin les propostes de l'informe dels lletrats del Parlament a fi de no vulnerar "els drets de l'oposició".

Els lletrats del Parlament han presentat un informe jurídic en el qual plantegen observacions a la reforma del reglament de la cambra catalana, impulsada per Junts pel Sí i la CUP per fer possible l'aprovació exprés de les lleis de desconnexió amb l'Estat.

Coscubiela ha mantingut en unes declaracions al Parlament que espera que la majoria parlamentària faci cas de l'informe dels lletrats, ja que, en cas de no fer-ho, "s'estarien vulnerant els drets de les minories i situaríem el Parlament en un nivell de degradació d'aquests drets que no existeix a cap altre parlament autonòmic".

Sobre el marge que existeix per incorporar esmenes dels grups de l'oposició, Coscubiela ha apuntat que "és evident que, en tractar-se d'observacions jurídiques i tècniques, totes elles es podrien incorporar al redactat de la llei, i si es fa, reforçarà el caràcter democràtic".

Junts pel Sí ja va avançar que creu que les consideracions són oportunes i que "no hi ha cap problema per tenir-les en consideració".