El portaveu de CSQP al Parlament, Joan Coscubiela, i el líder dels Comuns, Albano Dante Fachin, s'han embrancat aquesta tarda en una discussió a través del Twitter on han ventilat sense embuts les seves diferències sobre l'estratègia a seguir davant l'1-O i, en particular, sobre la reforma del reglament de la Cambra per obrir la porta a la tramitació exprés del projecte de llei per a la convocatòria del referèndum.

Tot ha començat després de la roda de premsa de Coscubiela al faristol del Parlament on ha criticat la reforma del reglament, que ha titllat de "maniobra per aprovar per la porta del darrere la llei del referèndum". Curiosament, quan els serveis del grup de CSQP han penjat el tuit amb el vídeo de la intervenció de Coscubiela, el primer a replicar ha estat el diputat Dante Fachin que l'ha interrogat sobre com s'ha de fer per aprovar-ho per la "porta gran".

Coscubiela no ha evitat l'envit i ha respost al líder dels comuns amb una repiulada que recollia el tuit de Fachin i responia recordant les passes habituals que segueix qualsevol projecte. Això ha donat peu a una nova resposta de Fachin: "I si el TC ho tomba als 5 minuts d'entrar a tràmit?".