La decisió d’Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, de participar a la mobilització de la Diada no només no ha agradat a partits unionistes com Ciutadans, sinó que tampoc ha agradat a les pròpies files dels comuns.

Tant és així que el portaveu de Catalunya Sí que es Pot i dirigent d'ICV, Joan Coscubiela, ha replicat aquest dilluns a Colau que la "immensa majoria" dels votants de Barcelona en Comú no volen participar a la manifestació de l'Onze de Setembre organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural. A parer de Coscubiela, no se senten cridats a participar en una manifestació “que aposta per un full de ruta unilateral i per donar un suport claríssim al president Puigdemont", ha argumentat en una entrevista a SER Catalunya.

Coscubiela ha assegurat que dins els comuns hi ha un “rebuig unànime” al full de ruta de Junts pel sí i la CUP, així com al Govern de Puigdemont. Un rebuig compartit “fins i tot per Colau”.

L'exsecretari general de CCOO també ha apuntat com a possible motiu el fet que Colau necessiti els suports d'ERC i de la CUP per poder governar a l'Ajuntament de Barcelona: "Si es té només 11 regidors d'un total de 41, cal nedar i guardar la roba, és normal".