Els cinc grups parlamentaris de les Corts Valencianes, inclòs el PP, han firmat una proposta conjunta per instar la senadora territorial Rita Barberá que renunciï a l'acta a la Cambra Alta, "per salvaguardar la dignitat de la representació dels valencians".

La proposta de resolució, que ja ha sigut votada i aprovada aquest dijous al vespre durant la segona jornada del debat de Política General, està firmada pels portaveus del PP, PSPV, Compromís, Ciutadans i Podemos.

El text recorda que l'exalcaldessa de València va ser designada senadora territorial en representació del País Valencià a proposta del grup popular, i insta Barberá a renunciar a l'escó per "salvaguardar la dignitat" de la representació dels valencians.

Ni "dignitat" ni "exemplaritat"

El vicesecretari sectorial del PP, Javier Maroto, ha carregat contra Barberá a RNE i Onda Cero perquè considera que no està demostrant ni "dignitat" ni "exemplaritat" al "final de la seva carrera política". "No compleix cap de les dues coses i ho lamento profundament, perquè en el seu comunicat i en les seves expressions diu que no vol fer mal ni al partit ni a les institucions i, desgraciadament, hem comprovat que no està sent així", ha dit.

El dirigent popular l'ha advertit que "no és exemplar mantenir-se en l'escó exclusivament per gaudir d'una posició d'aforament" i ha deixat clar que aquestes paraules expressaven la posició del partit, no només la seva. L'exalcaldessa, que serà investigada per presumpte blanqueig en el PP local, ha deixat el PP però no renunciarà al seu càrrec de senadora.