El Consell Executiu de Còrsega fa un pas endavant a favor del CatalanGate. El Consell juntament amb l'Assemblea de Còrsega exigeix una revisió prioritària sobre l'espionatge que s'ha realitzat a almenys 65 càrrecs electes i persones vinculades amb l'independentisme. El president del Consell de Còrsega, Gilles Simeoni, ha expressat en una piulada al seu compte de Twitter el seu suport a la societat catalana pel cas Pegasus i ha expressat solemnement el seu rebuig a aquests excessos. El document ha estat presentat pel grup Fà populu inseme. En aquest document es fa referència a la Carta Universal dels Drets Humans del 1948, i als articles 12 i 19 d'aquesta on es legitima que ningú serà objecte de la intromissió a la seva vida privada o la de la seva família i que tothom té dret a expressar la seva opinió lliurement.

El text conclou que l'Assemblea de Còrsega condemna solemnement aquest tipus de pràctiques intrusives que es basen únicament en la divergència d'opinions polítiques, però que constitueixen un greu atemptat contra la llibertat individual com a la democràcia. D'altra banda, es reafirma en el seu desig de què la Unió Europea i Europa evolucionin en un marc estrictament democràtic. En darrer terme, expressa el seu suport total i fraternal al moviment independentista català i a totes les persones directament o indirectament afectades per l'espionatge amb el programa Pegasus. 

Captura tuit president Consell Còrsega

Piulada del president del Consell Executiu de Còrsega

Suport europeu

Aquesta setmana el Parlament Europeu ha anunciat que el ple del Parlament debatrà sobre l'espionatge dels estats a eurodiputats amb Pegasus. Així ho han decidit els grups parlamentaris aquest dijous, segons confirmen fonts parlamentàries. Ha estat una proposta del grup dels Verds/ALE, d'on són membres Diana Riba i Jordi Solé d'ERC, que van ser espiats segons les revelacions del Citizen Lab. Els eurodiputats de Junts també s'haurien vist afectats: Toni Comín abans d'agafar l'acta, Carles Puigdemont a través del seu entorn i, en el cas de Clara Ponsatí, per l'espionatge a un dels seus assistents. El debat 'L'ús de Pegasus per part dels estats membre de la UE contra individus, inclosos eurodiputats i la violació de drets fonamentals' se celebrarà el pròxim dimecres dia 4 de maig a Estrasburg a partir de les tres de la tarda. 

Després de les revelacions del Citizen Lab sobre el CatalanGate, el Parlament Europeu va anunciar la setmana passada que posava disposició dels eurodiputats un servei per revisar si tenen instal·lat el sistema d'espionatge Pegasus en els telèfons mòbils. Tot i això, la presidenta de la cambra, Roberta Metsola, no s'ha pronunciat sobre l'espionatge a eurodiputats independentistes. Amb el CatalanGate com a motiu principal, la setmana passada també es va arrancar a l'Eurocambra la comissió especial per investigar Pegasus i altres programes d'espionatge. Arran de les primeres revelacions sobre el suposat ús del programari de vigilància Pegasus a Hongria, Polònia i Grècia, el Parlament Europeu va decidir al març establir aquesta nova comissió per determinar si el seu ús ha infringit la legislació de la Unió Europea i els drets fonamentals. La comissió té previst presentar un informe final d'aquí a un any.