L'Assemblea de Còrsega ha aprovat una moció de "suport i solidaritat amb els líders catalans empresonats", segons ha escrit a Twitter el president del Consell Executiu de l'illa francesa, Gilles Simeoni, en què es "condemna l'actitud repressiva" de l'Estat espanyol.

Simeoni ha explicat que després de la detenció de Carles Puigdemont, l'Assemblea ha votat la moció, que compta "òbviament" amb el suport del Consell Executiu. A la moció es manifesta "solemnement" la "desaprovació" per l'empresonament dels "líders polítics de la Generalitat" després del "procés democràtic" d'independència.

I a banda de la "condemna de l'actitud repressiva" d'Espanya, també es demana als polítics europeus que "participin" en la recerca d'una solució "política i democràtica" a la crisi catalana, que "exclogui l'ús de la força".

Finalment, la moció aprovada per l'Assemblea corsa "reitera" el suport a "qualsevol ciutadà català" al qual se li pugui "retreure" les "opinions o creences polítiques" sobre l'estat de Catalunya.