El president de l'Executiu de Còrsega, Gilles Simeoni, ha anunciat aquest dimarts una "gran manifestació popular" en els propers dies per mostrar el descontentament amb com el govern francès està tractant les seves reivindicacions polítiques.

Simeoni, de perfil autonomista, i l'independentista Jean-Guy Talamoni, president de l'Assemblea corsa, han viatjat aquesta setmana París per reunir-se amb el primer ministre francès, Edouard Philippe. Sembla que les converses, però, no han assolit les expectatives del president cors, que esperava "obrir un veritable diàleg polític entre Còrsega i l'Estat". 

"L'Estat es nega a reconèixer i a tenir en compte la dimensió política de la qüestió corsa", ha criticat en una piulada al seu Twitter, fent referència a reunions celebrades entre ahir i avui amb l'Executiu francès. "En aquestes condicions, convidem en els pròxims dies a celebrar una gran manifestació popular", ha conclòs.

El govern francès va acceptar a principis d'aquest mes que debatria amb els corsos la inclusió de qüestions sobre la seva autonomia en la futura reforma de la Constitució. Ho va acordar la ministra de l'Estat, Jacqueline Gourault, després que els nacionalistes corsos obtinguessin majoria absoluta en les eleccions regionals de desembre.