El president del Consell Executiu de Còrsega, Gilles Simeoni, de la coalició nacionalista  a Corsica (Per Còrsega), ha convidat el president a l'exili, Carles Puigdemont, arran dels fets de Coripe, on es va simular el seu afusellament i posterior crema

Simeoni ha indicat que "mentre a Espanya es crema un ninot" de Puigdemont, a Còrsega estarien "orgullosos de rebre'l". El president cors també ha fixat data: el dia 2 de juny, coincidint amb el partit de futbol de les seleccions de Còrsega i Sardenya. 

Simeoni recorda que al partit es lluirà l'equipació que van regalar a Puigdemont quan L'executiu cors va ser de visita institucional al Palau de la Generalitat de Catalunya. "Una bona ocasió per portar-la", ha indicat.

Tot i que Puigdemont encara no ha respost la invitació, sí que ha expressat que "és un plaer comptar amb la solidaritat" del president Gillles Simeoni.

 

El president cors ha mostrat més d'una vegada solidaritat amb Catalunya. El novembre del 2018, Simeoni es va reunir amb el President del Parlament, Roger Torrent, a Ajaccio, capital de Còrsega.  Durant la trobada, Torrent va traslladar al president cors la difícil situació política que es viu a Catalunya i la "repressió" que els líders polítics catalans que van impulsar l'1-O estan patint per defensar la democràcia.

També el Parlament cors es va omplir de llaços grocs en suport als presos. Simeoni va acabar la seva intervenció en la primera sessió de la cambra posant-se el llaç groc a la jaqueta, com ja havien fet altres diputats del seu govern. Simeoni va expressar que "com tot demòcrata" ha de defensar les persones que van fer "de manera pacífica i democràtica" el referèndum d'autodeterminació.