El País Valencià encapçala la llista dels casos de corrupció del primer trimestre del 2018. Entre el gener i el març s'han processat 40 persones i s'han obert 6 procediments. És la comunitat autònoma amb més casos de corrupció, seguida d'Andalusia, amb 22 acusats i 4 processos oberts. A Catalunya no s'ha detectat cap cas i no s'ha acusat cap persona durant el primer trimestre de l'any. 

En total, a tot l'Estat espanyol s'han processat 85 persones i s'han obert 17 casos que els propers mesos aniran a judici. 

Al País Valencià i Andalusia els segueixen la Comunitat de Madrid, amb 11 processats i 2 casos; les Balears, amb 6 acusats en 2 casos; Extremadura, amb 4 investigats en un procés, i Castella i Lleó i Castella-la Manxa, amb un processat i un cas cada una.

En la majoria dels casos els processats són funcionaris públics, governants i polítics en l'exercici dels seus càrrecs. I la principal afectació, els diners públics, que comprenen "tant la corrupció administrativa com la política", segons dades del CGPJ

Per delictes, la majoria són per prevaricació urbanística, infidelitat en la custòdia de documents i violació de secrets, tràfic d'influències, malversació, fraus i extraccions il·legals, negociacions i activitats prohibides als funcionaris públics i abusos en l'exercici de la seva funció, i corrupció en les transaccions comercials internacionals.

El Consell General del Poder Judicial fa pública la informació sobre casos de corrupció cada trimestre "perquè entenen que és aquesta la que més alts índexs de preocupació inspira en la ciutadania". 

Al marge dels casos oberts, també s'han dictat 20 sentències, de les quals 15 van ser de condemna. Això representa un 75% del total. El País Valencià, Andalusia i Astúries són, amb 3 sentències, les que encapçalen la llista. Les segueixen Catalunya amb 2 sentències de conformitat, Balears, Canàries, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Extremadura i Múrcia.  A Galícia i Aragó les dues sentències que hi ha hagut han estat absolutòries.

L'1 d'abril hi havia a tot Espanya 73 empresonats condemnats i 11 en presó preventiva. 

Els presos condemnats compleixen la pena per malversació i suborn.