El premi a l’article d’un corresponsal que millor contribueixi a la bona reputació d’Espanya ja és la riota de bona part dels periodistes estrangers a Madrid. El guardó, promogut pel Ministeri d'Afers Exteriors espanyol, té una dotació de 12.000 euros, i ha estat la riota de molts corresponsals, que es pregunten si el ministre Alfonso Dastis pretén comprar-los amb aquesta quantitat.

Es tracta dels Premis de Periodisme Palacio de Viana, nom de la seu del ministeri. Són tres, cadascun de 12.000 euros: un per al millor article sobre política exterior en premsa escrita, un altre per al millor programa de ràdio i televisió sobre política exterior espanyola, i el tercer l'esmentat abans.

El corresponsal de Le Figaro és el que ha deixat més clar la valoració que li mereix aquesta iniciativa:

Guy Hedgecoe, corresponsal de la BBC, Politico, Irish Times i Deustche Welle també se'n fot i demana un extra als 12.000 euros: paella.

L'home del Daily Telegraph, Los Angeles Times i també de la BBC, James Badcock, es pregunta: "Si no pots convèncer els periodistes, compra'ls, oi?". També es compromet a pagar una festa per als seus companys "no esbiaixats" si el guanya. L'etiqueta és #Catalunya, com volent dir d'on plora la criatura:

El corresponsal de Berlingske, el diari conservador danès de referència, Martin Tonner, esmenta la mateixa frase:

L'excorresponsal de l'NPR, la ràdio pública dels EUA, afegeix: "Oh, my God!":