La corresponsal de la BBC Jean Mackenzie va cobrir ahir els aldarulls que van tenir lloc a Barcelona i n’ha deixat constància en un fil de tuits on deixa clar, amb vídeos, que van ser les forces policials les que van provocar l'esclat de violència.

En el primer d’ells, Mackenzie assegura que mentre estava cobrint la “vigília amb espelmes pels presos catalans”, van aparèixer els policies “disparant” contra els manifestants, de manera que van convertir la situació “en aterridora i violenta a l’instant”, per la qual cosa, “milers de persones van fugir de la policia en totes direccions”.

Al segon tuit, la corresponsal indica que mentre estava amb el seu equip “filmant les multituds”, es van veure obligats a refugiar-se "a les portes de les botigues mentre la policia dispara indiscriminadament en totes direccions”.

Al tercer tuit recorda que ha hagut de “córrer tres vegades” perquè “la policia canvia de direcció i continua disparant”.

El fil de tuits recull, doncs, la denúncia que va ser la policia la que va començar els aldarulls d’ahir al centre de Barcelona.