Desbordem, un dels corrents dels comuns, ha dimitit aquest dimecres de l'executiva i el Consell Nacional de CatComú després del preacord entre PSOE i Unidas Podemos, que consideren que s'ha fet sense un "debat en profunditat" dins de la formació.

En un comunicat, ha explicat que les dimissions són a causa de l'"allunyament de l'ideari, poc respecte pels projectes municipalistes preexistents i la manca d'utilitat política dels òrgans interns".

Ha criticat que amb el pacte amb el PSOE s'ha "passat de lluitar contra l'austeritat a aprovar el sostre de despesa, de voler tombar el règim del 78 a ser el soci minoritari entusiasta del PSOE del 155", i també recriminen al partit que no apostés per una amnistia dels presos polítics.

Desbordem ha dit que la setmana passada va comunicar que no es presentaria a la renovació dels òrgans del partit, però la "manca d'un debat en profunditat a CatComú sobre l'acord de govern amb el PSOE ha precipitat les dimissions".

El corrent ha recalcat la "manca de debat democràtic que ha existit dins de l'organització" sobre aquesta qüestió i també creu que els òrgans d'adreça del partit manquen d'utilitat.