El Corredor Mediterrani s'ha colat en l'acte central de Pablo Iglesias a Barcelona. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha fet d'amfitriona, ha assegurat en l'acte central d'Unidos Podemos i En Comú Podem que "molt aviat farem el Corredor del Mediterrani".

D'aquesta manera ha volgut tancar el debat d'aquestes darreres hores perquè el programa electoral de Podemos per a les eleccions generals del 26 de juny gira l'esquena al Corredor Mediterrani, i aposta, en canvi, per desenvolupar l'eix ferroviari del Pirineu aragonès.

"Sempre hem parlat del Corredor i amb la germana Mònica Oltra el farem, també amb els companys de Madrid", ha indicat, per acabar afegint que també faran "un corredor contra la corrupció a València i Catalunya contra el PP i Convergència".

També el número dos de Podemos, Iñigo Errejón, ha volgut deixar clar que defensa el compromís amb l'eix Mediterrani, que "ha de passar per Barcelona, esclar que sí". 

Gran mostra de força d'Unidos Podemos i En Comú Podem a Barcelona. En el seu acte central a Catalunya, els podemistes, amb un cartell de luxe, han congregat milers de persones a l'Arc de Triomf, que s'ha quedat petit aquest dissabte al matí, sota crits de Sí se puede!. Un acte multitudinari, que l'ecosocialista Ernest Urtasun, ha titllat de "rebel·lió". 

El Dream Team del moviment morat al complet, amb el líder estatal Pablo Iglesias al capdavant i el català Xavier Domènech, juntament amb la cara visible d’Izquierda Unida, Alberto Garzón, a més de l’alcaldessa de Barcelona, han convertit el passeig Lluís Companys en el seu bastió. De fet, Colau ha intentat tancar ferides amb Iglesias. "Comptem amb tu per guanyar", li ha dit. Iglesias ha estat rebut al crit de "president". 

Fraternitat i Dret a decidir

A Barcelona, Pablo Iglesias ha defensat un cop més que Catalunya celebri un referèndum perquè els catalans decideixin el seu futur. Ara bé, també ha dit: "Catalunya, volem un país amb tu". En aquest sentit, Iglesias defensa la necessitat de comptar amb Catalunya per construir una nova Espanya amb justícia social. "Us volem amb nosaltres", ha clamat. Iglesias assegura que aspira a ser "el president d'una Espanya que escolti Catalunya i basteixi ponts, on altres els van fer volar".

L'alcaldessa de Barcelona ha indicat que Catalunya pot "conquerir el seu dret a decidir" des de la fraternitat amb la resta dels pobles de l'Estat. "Catalunya amb la fraternitat del altres pobles de l’Estat podem fer història i fer fora el PP, i també podem conquerir el dret a decidir de Catalunya", ha exclamat davant de milers de persones. En aquest sentit, ha demanat a la gent que "no es creguin" els discursos que diuen al contrari. 

D'altra banda, Colau ha demanat a la ciutadania que no confiï en les enquestes perquè "les carrega el diable". Ara mateix, aquestes enquestes situen els comuns com a primera força a Catalunya, millorant fins i tot els seus resultats, i Unidos Podemos com a segona força a Espanya per davant del PSOE.

L'alcaldessa ha fet una crida a la participació perquè el canvi vindrà donat "per pocs diputats". Per això, ha clamat que "cada vot serà definitiu pel govern del canvi". També Errejón ha demanat a la gent que no mirin les enquestes, sinó que mirin de "quin costat arriben els insults i la por i de quina banda està el somriure i la il·lusió". 

Fer fora el PP

El líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha volgut enviar un missatge al líder del PSOE, Pedro Sánchez. "Que estigui obsessionat a no quedar per darrere de nosaltres, no significa que sigui la nostra obsessió, la nostra obsessió és derrotar el PP", ha dit el cap de llista dels comuns. En aquest sentit, ha reclamat que "el Mediterrani sigui la punta de llança de la derrota del PP", per tal d'acabar amb la seva "foscor".

"Som la força del poble i per això tremolen, el 26-J anem a per ells". Aquest és el missatge que ha transmès la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mònica Oltra, que ha posat el focus en la corrupció del PP durant el seu parlament. "Rajoy està en el poder per la Gürtel", ha dit. També Alberto Garzón, d'Izquierda Unida, ha qualificat el PP com "el partit més corrupte d'Europa". 

Garzón i Oltra també han subratllat les retallades que ha fet Mariano Rajoy. "Ha estat el pitjor govern de la democràcia", ha sentenciat la valenciana. També Errejón ha dit que "l'enemic és el PP".

És més, ha afegit que el Partit Popular és "l'enemic declarat de Catalunya". Per tot plegat, cal "fer fora" els populars, ha demanat. A més, considera que "l'arc del Mediterrani és l'exemple del canvi i es guanyarà aquí per desbloquejar Madrid".  També Alberto Garzón, un dels líders més aclamats, ha denunciat que el PP està fent la "campanya de la por".