El coronel de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, Manuel Sánchez Corbí, ha reconegut avui que la situació professional dels agents desplegats a Catalunya és "molt incòmoda", però ha augurat que es resoldrà i que la moral dels guàrdies és "alta". 

El coronel ha contraposat la situació actual a la que en molts moments van haver d'enfrontar-se els guàrdies civils al País Basc. "No és el mateix enfrontar-se a cent encaputxats que aclamaven ETA, terroristes de baixa intensitat, que a aquests ciutadans", ha postil·lat.

En aquest sentit, ha precisat que en els serveis d'ordre públic la situació és complicada perquè els agents se situen "en un entorn que no és hostil per naturalesa", en referència als ciutadans corrents, des de nens fins a ancians, que es van concentrar als col·legis en la jornada del passat dia 1.

Sánchez Corbí ha realitzat aquestes manifestacions durant la presentació del seu llibre Historia de un desafío, sobre els 50 anys de la lluita de la Guàrdia Civil contra ETA, i ha ressaltat la inquietud que hi ha a l'estat d'ànim tant dels agents a Catalunya com de tots els espanyols.

Segons el seu parer, l'incert de la situació provoca aquesta sensació d'incomoditat perquè "formem part directa del que aquí està passant", si bé "professionalment és una més de tantes missions" de la Guàrdia Civil.

D'altra banda, no ha volgut pronunciar-se sobre l'actitud dels Mossos d'Esquadra i s'ha remès al que l'Audiència Nacional dictamini en aquest sentit.