L'expresident del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha sortit a defensar el govern del partit socialista i la gestió que està fent davant la crisi del coronavirus. En una entrevista a RNE, Zapatero ha trobat totalment normal que s'hagin comprat més de 50.000 tests defectuosos per detectar els contagis: "Algun error has de tenir, per descomptat, només faltaria".

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va admetre que havien adquirit 9.000 tests en mal estat, però va ometre una partida de 50.000 que avui ha avançat la Cadena SER i de la qual no s'han donat explicacions. Tampoc Zapatero n'ha volgut parlar i s'ha aventurat a preveure què passarà a la resta de països que pateixen la pandèmia: "Això de comprar tests defectuosos els passarà a tots els governs de tot arreu, no tingui cap mena de dubte, o fins i tot ja ha passat".

Zapatero ha afegit que "són proves noves que s'estan homologant a gran velocitat", i també creu que els errors es poden repetir en altres materials sanitaris sol·licitats. Per tot plegat, l'expresident socialista excusa la gestió per "la situació d'alarma" i "demana que tothom "en sigui conscient".