La xifra total de positius en coronavirus als centres penitenciaris catalans s'ha elevat aquest diumenge a 58 reclusos i 46 professionals, després dels resultats de les proves PCR que s'han realitzat en el mòdul 4 de la presó de Quatre Camins (Baix Llobregat), que ahir va registrar 22 nous casos.

Segons informa la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima avui, en les últimes hores s'han realitzat les proves PCR a totes les persones del mòdul 4 de Quatre Camins, 145 interns en total.

Dels tests realitzats, 32 persones han donat positiu en la Covid-19 encara són asimptomàtics, i estaran en el citat mòdul de Quatre Camins, que serà sotmès a una rigorosa desinfecció.

Pel que fa a les persones que han donat negatiu, seran traslladades al mòdul 1 d'aquest centre penitenciari, que estava desocupat.

Amb els resultats d'aquestes últimes proves fetes a Quatre Camins, el balanç de positius en la Covid-19 en el conjunt de les presons i de la justícia juvenil ascendeix a 58 interns i 46 professionals.

Focus a Quatre Camins

El Departament de Justícia va anunciar ahir que aixecarà un hospital de campanya a la presó de Quatre Camins després que elevés a 22 el nombre de presos contagiats de coronavirus en un mateix mòdul, el 4, que actuarà com una extensió del centre hospitalari penitenciari de Terrassa (Vallès Occidental).

Dijous passat, cinc casos de la Covid-19 van portar a desinfectar les cel·les del mòdul 4 i es van començar a realitzar test ràpids als reclusos, amb els quals es va poder determinar que 22 interns més també estan contagiats però són asimptomàtics.

Aquest elevat nombre de positius a Quatre Camins s'ha vist augmentat a 32 amb els resultats de les 65 proves PCR que quedaven pendents.

Les últimes dades divulgades per la conselleria en la tarda d'ahir deixaven un balanç de 48 presos contagiats per coronavirus a les presons i centres de justícia juvenil i 43 treballadors infectats, deu d'ells a Quatre Camins.