L’extrema dreta, que en tot moment ha donat suport a l’estat d’alarma pel coronavirus, ara demana anar més enllà. En el marc del debat sobre la pròrroga aquest dimecres al Congrés dels Diputats, el grup parlamentari de Vox ha fet arribar les seves propostes al PSOE. En total en són una vintena, entre les quals destaquen la recentralització de “totes les competències” de la Generalitat, suspendre els indults per a presos o expulsar immigrants irregulars.

La primera de les propostes té a veure amb l’autogovern de Catalunya. Si bé sostenen que “cada administració conservarà les competències que li atorga la legislació vigent en la gestió ordinària dels seus serveis per adoptar les mesures que estimi necessàries”, fan una excepció: Catalunya. “Per excepció, en el cas de la Comunitat Autònoma de Catalunya, totes les competències autonòmiques seran assumides per l’autoritat competent definida a l’article 4” del decret d’estat d’alarma, assenyalen els ultres en el seu document.

En el terreny de la immigració, mantenir els immigrants dels CIE i després procedir expulsions massives: “S'amplia el termini de permanència en els CIEs dels estrangers irregulars durant tota la vigència de l'estat d'alarma, tot i que hagués ja finalitzat el termini inicial, per raons imperioses d'interès general. A la seva finalització, es procedirà a la seva expulsió immediata del territori espanyol”.

Amb la mirada posada en els presos polítics independentistes, però sense mencionar-ho, Vox també reclama que durant la vigència de l’estat d’alarma quedi en suspens i no es posin en marxa expedients d’indult.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món