Res de “nous pactes de La Moncloa” amb l'excusa del coronavirus. L’extrema dreta ja no donarà més suport a les mesures de lluita contra la pandèmia que plantegi Pedro Sánchez. Vox vol fer fora l’actual govern espanyol i per això ha presentat la seva recepta: que l’executiu negocï la seva pròpia demolició. Això passaria per acordar alguna mesura econòmica, dimitir, formar un govern de “tècnics no polititzats” i, al cap de sis mesos, convocar noves eleccions. Només així entrarien a parlar amb el PSOE.

En una entrevista aquest dilluns al matí a RNE, el seu portaveu al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, ha plantejat el pacte que estarien “disposats a subscriure”. En primer lloc, el govern espanyol adoptaria alguna de les seves mesures econòmiques, com que l’Estat pagui els sous de tots els treballadors afectats per la crisi, ja siguin públics o no. “A continuació, que aquest govern dimiteixi, es posi un govern d’emergència durant sis mesos de tècnics no polititzats i al cap de sis mesos convoqui eleccions”, ha detallat.

El dirigent ultradretà ha rebutjat participar de pactes “per continuar ocultant les negligències i les coses que s’han fet malament”. En aquest sentit, ha criticat que “el fet que no hagi dimitit ningú amb 12.000 morts és bastant significatiu que el que està fent el govern és difícil de donar-hi suport”. I ha conclòs: “Després d’un mes donant-li idees i propostes, hem decidit que ja no se li pot donar més suport”.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món