El veto del govern espanyol a la decisió del Govern català de confinar totalment la població de la Conca d'Òdena, amb l'única excepció dels serveis essencials, donat el fort impacte que hi té el coronavirus, ha arribat al Financial Times, el principal diari econòmic internacional.

Amb el títol de Catalunya topa amb Madrid pel confinament pel coronavirus, el diari britànic explica amb detall el que passa al voltant d'Igualada (Anoia). "La part més afectada de Catalunya és la zona al voltant de la ciutat d'Igualada, a tan sols una hora en cotxe de Barcelona. Segons les autoritats catalanes, la taxa de mortalitat allà pel coronavirus és equivalent al 63,1 per cada 100.000 habitants. Això és més del doble de la taxa del 27,9 de Madrid, la regió més afectada d'Espanya en termes absoluts, i fins i tot supera la taxa de mortalitat del 41,5 de la Llombardia, al nord d'Itàlia, que fins ara era el centre del brot a Europa", explica el diari.

Financial Times

Segons el Financial Times, el Govern català va reforçar dimecres les restriccions a Igualada i va confinar la població, però això no ha estat acceptat pel govern del PSOE i Podemos. "Aquest dijous al matí el govern espanyol ha dit que l'ordre no té validesa legal quan hi ha l'estat d'alarma que Madrid ha invocat per afrontar l'emergència del coronavirus, i que ha suspès en gran mesura el sistema de govern descentralitzat del país", ha assenyalat.

El diari recorda que el president espanyol, Pedro Sánchez, "sosté que les actuals mesures són suficients". Però afegeix que a més de Catalunya, hi ha autonomies espanyoles que demanen mesures més dures, perquè "el nombre de morts augmenta". Cita el cas de Múrcia i fins i tot de Madrid.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.