La CUP s’ha estrenat aquest dimecres en una sessió de control amb Pedro Sánchez. La seva diputada Mireia Vehí ha aprofitat el moment, en plena crisi sanitària pel coronavirus, per enviar-li una advertència: “Ni oblidem que tenim un conflicte polític, ni els perdonarem la gestió que estan fent”. El president espanyol li ha rebatut que estava “barrejant coses” i ha subratllat totes les mesures que han adoptat per protegir els més vulnerables. És la primera sessió de control al govern espanyol en dos mesos, en plena pandèmia.

En la seva intervenció, la diputada anticapitalista ha criticat que l’executiu de coalició tingui molt bones paraules però no tingui “res concret” damunt la taula. “No tenim impost a la banca, ni als grans capitals, ni a les grans fortunes”, ha lamentat Mireia Vehí, que també ha retret que no es nacionalitzin empreses “amb beneficis de milers de milions” com Endesa. “Diuen que la victòria és tornar a la normalitat. Quina normalitat? La normalitat del seu govern és la precarietat i la misèria?”, li ha preguntat.

En aquest punt, la diputada de la CUP ha defensat que la seva formació vol “recuperar totes les sobiranies”, en contra del que ha fet l’executiu espanyol. I per això ha defensat el dret a l’autodeterminació. “Ni oblidem que tenim un conflicte polític ni els perdonarem la gestió que estan fent”, ha conclòs.

En la seva rèplica, Pedro Sánchez l’ha acusat de “barrejar diferents coses”, i s’ha centrat a subratllar les “moltes coses en favor de les famílies” que han fet durant aquesta crisi. També ha subratllat que el seu executiu està “a l’avantguarda” en la defensa d’una fiscalitat justa, tant a Espanya com a Europa.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món