El Rei Felip VI tan sols ha comunicat el seu agraïment públic a dues empreses privades pel gest que han tingut amb la lluita contra el coronavirus a Espanya: Inditex, liderada per l'empresari gallec Amancio Ortega, i Huawei del magnat xinès Ren Zhengfe. La mateixa Casa Reial ha estat l'encarregada de comunicar-ho: "El Rei ha agraït les donacions de material a Amancio Ortega, d'Inditex, i el president de Huawei per Espanya". 

En el cas d'Amancio Ortega, ha fet una donació de 300.000 mascaretes quirúrgiques protectores i ha posat a la disposició del govern espanyol tota la capacitat logística de la seva multinacional per transportar des de la Xina el material sanitari que l'executiu ha comprat. D'altra banda, Huawei ha donat un milió de mascaretes a les autoritats espanyoles, entre les que hi ha 150.000 unitats del model FFP2 corresponents a les de màxima protecció.

No obstant, l'agraïment de Felip VI no ha estat col·lectiu i no ha mencionat altres actors privats que també estan ajudant en la lluita contra el coronavirus. Centenars d'empreses alimentàries treballen per assegurar les provisions de tota la ciutadania.

El sector de la perfumeria i la cosmètica ha canviat la seva producció. Per exemple, la catalana Puig s'ha ofert per fabricar gel desinfectant. O la francesa l'Óreal ha dissenyat un pla per ajudar els més vulnerables a tota Europa. I el mateix sector agrari, durament castigat en els darrers temps, ha ofert els seus tractors per fumigar les zones que requereixin desinfectar.