Turquia ha enviat avui a Espanya un avió amb material sanitari, amb màscares, protectors d'ull i gel antivacterià, en el marc de la lluna de mel que mantenen el govern de Pedro Sánchez i el de Recep Tayyip Erdogan, des que el primer no va retirar els míssils que hi té desplegats en el marc de l'OTAN a diferència dels principals països europeus.

L'ajuda turca s'ha tramitat precisament en el marc del tractat atlàntic, amb una petició que va fer el govern espanyol. En total, el govern turc ha proporcionat 5 tones de material sanitari, segons ha indicat el cap de l'estat major de la Defensa, el general Miguel Àngel Villarroya, en la roda de premsa del comitè tècnic espanyol contra el coronavirus.

El govern espanyol no ha dubtat a publicar un cartell turc on Espanya dona la mà a la dictadura turca. "Som OTAN també en la nostra lluita comuna contra el coronavirus", ha indica el text.

L'aeronau turca ha transportat 250.000 màscares facials, 20 màscares anatòmiques, 750 protectors oculars, 2.000 vestits protectors EPI i 1.000 litres de líquid antibacterià. L'Executiu turc ha informat que aquest material s'ha fabricat en les seves instal·lacions militars i ha distribuït missatges de suport a Espanya. "Hi ha tanta esperança després de la desesperança. Hi ha tants sols després de la foscor", "De Turquia al poble espanyol, afectuosament", indica un pòster en turc i espanyol amb les banderes dels dos països.

A Turquia s'han registrat 13.551 casos de coronavirus i 214 morts.

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món