El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acordat aquest dimarts suspendre el judici a l'anterior Mesa del Parlament per presumpta desobediència amb l'1-O i assenyalar més endavant una nova data davant de l'estat d'alarma per la crisi del coronavirus.

La providència firmat pel president del TSJC, Jesús María Barrientos, i els magistrats Jordi Seguí i Carlos Ramos justifica la decisió per l'"excepcionalitat del moment i les incerteses que es projecten fins a dates que poden comprometre tot el mes d'abril".

 

Adopten aquesta decisió "una vegada prorrogat l'estat d'alarma i agreujades les limitacions de la mobilitat" pel Reial Decret Llei 10/2020 de 29 de març, i preveuen iniciar els tràmits per fixar una nova data de judici quan s'aixequin les limitacions de l'estat d'alarma.

El judici havia de començar dijous 23 d'abril contra els exmembres de la Taula Anna Simó (ERC), Simona Barrufet, Lluís Corominas i Lluís Guinó (JxSí), a més de l'exdiputada de la CUP Mireia Boya, per un presumpte delicte continuat de desobediència per suposadament haver desatès les prohibicions del Tribunal Constitucional (TC) en relació al procés, i havia de seguir divendres 24 i el dimarts 28 d'abril.

S'enfronten a una petició de la Fiscalia d'un any i vuit mesos d'inhabilitació per a l'exercici de càrrec públic per un delicte continuat de desobediència, en considerar que presumptament van fer cas omís de les prohibicions del Constitucional en tramitar resolucions a la cambra catalana relacionades amb el procés sobiranista.

El TSJC ja va suspendre aquest judici a finals de novembre després que un dels exmembres de la Taula processats, Joan Josep Nuet, fos elegit diputat d'ERC en el Congrés en les últimes eleccions generals, pel que va passar a ser aforat del Tribunal Suprem (TS) i serà jutjat en aquest tribunal.