Després que durant el cap de setmana les andanes de metro, les estacions i les parades d'autobusos estiguessin pràcticament desertes, aquest matí la imatge ha estat totalment l'oposada. Ja des d'abans del que acostuma a ser l'hora punta habitual, riuades de treballadors han omplert el transport públic per anar al seu lloc de feina. Tot i estar en estat d'alarma pel coronaviruspràcticament com un dilluns qualsevol

La situació ha indignat tant els ciutadans com el Govern de la Generalitat, que assegura estar de mans lligades per culpa de la mala gestió del govern espanyol. És en aquest sentit que aquest matí, el conseller de Territori, Damià Calvet, ha exigit a l'Estat que "reguli de manera clara el confinament" perquè sigui real i només puguin sortir a treballar "les persones que tinguin feines relacionades amb els serveis bàsics i essencials". La crida l'ha fet durant una entrevista a Catalunya Ràdio. 

"Hem d'aconseguir abaixar la demanda", ha apuntat Calvet, que ha insistit en la importància que "només es mogui qui s'ha de moure". Per això, ha tornat a interpel·lar el govern Sánchez, a qui ha demanat "col·laboració" i cobertura legal per "formalitzar el confinament domiciliari". Si no, ha assenyalat, no s'aconseguirà "reduir el nombre de gent que es mou". 

En paral·lel, a partir de quarts d'onze del matí, l'executiu català reunirà tots els operadors de transport per "reajustar l'oferta" durant el confinament.