El president Quim Torra demana fer pinya amb els ajuntaments perquè puguin destinar el seu superàvit a la lluita contra el coronavirus. En una carta als alcaldes i alcaldesses de Catalunya, el president de la Generalitat els proposa un front comú per exigir a l’Estat “la suspensió de la regla de despesa, la flexibilització de la llei de contractació pública i la derogació de la llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local”. L’objectiu, que “els ajuntaments puguin treballar amb plenes capacitats al servei de la recuperació econòmica i la reparació dels danys socials que s’esdevinguin”.

En la seva missiva als alcaldes de Catalunya, el president Torra assegura que “junts, món local i Govern de Catalunya, hem d’exigir a l’Estat que és absolutament estratègic prendre decisions ràpides en la línia de garantir que els ens locals puguin invertir els seus superàvits pressupostaris en polítiques socials i en promoció de l’economia local”. I afegeix en aquest sentit: “Junts hem d’aconseguir del Govern de l’Estat la suspensió de la regla de despesa, la flexibilització de la llei de contractació pública i la derogació de la llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local de manera que “els ajuntaments puguin treballar amb plenes capacitats al servei de la recuperació econòmica i la reparació dels danys socials que s’esdevinguin”.

“En definitiva, cal que l’Estat se sumi a aquest enorme esforç de col·laboració institucional que avui estem fent a Catalunya, garantint reformes legislatives que afavoreixin les administracions locals, injectant liquiditat econòmica al servei de la funció social, però també d’actor econòmic de proximitat que tenen els ajuntaments”, assegura el president Torra en la seva carta als alcaldes.