La televisió austríaca ORF, el canal públic del país, ha informat de l'anunci del president Quim Torra que es tancarà Catalunya pel coronavirus.

"La comunitat pretén combatre la propagació de l'epidèmia del coronavirus establint una zona restringida a tota Catalunya. La mesura té com a objectiu "evitar el col·lapse" del sistema sanitari català", ha indicat el president autonòmic Quim Torra a Barcelona. Ha apuntat que necessitava l'ajuda del govern central per a aquest objectiu", assenyala.

orf

"En principi, una autonomia espanyola no es pot declarar zona restringida, ni tampoc pot aplicar aquesta mesura. No obstant, Catalunya, que està governada per independentistes, ha estat coneguda durant anys com una comunitat rebel. Per aquesta raó, alguns mitjans de comunicació a Espanya han interpretat les paraules de Torra com que la zona d'exclusió serà un fet", ha manifestat.

L'ORF recorda que Torra ha anunciat que està a l'espera que el govern espanyol respongui a la seva petició que l'Estat ajudi a tancar els ports, aeroports i el servei ferroviari, per fer efectiu el tancament català. El govern català sí que té en canvi el control de les carreteres.