La revista alemanya Stern, editada a Hamburg, ha carregat amb duresa contra el rei Felip VI per la forma com ha actuat durant la crisi del coronavirus. La revista critica especialment que el monarca espanyol aparegués amb vestit de camuflatge militar en una visita a un centre contra el coronavirus, i ironitza si va "declarar la guerra al virus".

La revista contrasta el to militarista de les autoritats espanyoles, a les quals acusa de caure en discursos "aterridors", amb els missatges "tranquil·litzadors" que fa la cancellera alemanya, Angela Merkel, en les seves intervencions públiques.

Stern

"Relaxament polèmic: el govern envia els espanyols altre cop a la feina", titula Stern

La descripció de la visita del rei al centre contra el coronavirus és molt descriptiva. "Durant una visita al centre a principis d'aquest mes d'abril, Felip VI hi va aparèixer com a soldat, equipat amb un vestit de camuflatge, per declarar la guerra al virus amb estil militar", indica amb un punt d'ironia. "A Espanya, el Rei és també el comandant de les forces armades espanyoles" recorda.

Segons Stern, ni el govern espanyol ni el Rei "brillen" en la seva gestió per la crisi del coronavirus. "Ni tan sols el Rei ho fa. Tot al contrari", indica. I recorda la cassolada que es va convocar contra la monarquia espanyola fa algunes setmanes. "Fins i tot a districtes monàrquics de Madrid com Almagro y Ríos Rosas el soroll de la gent repicant olles i paelles al balcó era inconfusible", afegeix.

La revista critica el desconfinament laboral ordenat pel govern espanyol, perquè creu que no té garanties.