Gest de la Mesa del Parlament en la lluita contra la pandèmia. El màxim òrgan gestor de la cambra ha acordat aquest dimarts demanar als 135 diputats que l'integren que donin la part del salari del mes de març que correspon a les dietes per desplaçaments a combatre els efectes del Covid-19. 

Segons expliquen fonts parlamentàries, la proposta sorgeix del president del Parlament, Roger Torrent, si bé ja hi ha alguns parlamentaris que ja estan exercint aquesta solidaritat a través de donacions a empreses i entitats. La part del sou que donen és la que es destina a àpats i desplaçaments -bitllets d'avió, tren, benzina, peatges-, que òbviament en ple confinament per l'estat d'alarma no es produeixen.

Cadascun dels diputats cobra aquest complement en funció del lloc on viu i la distància del seu municipi de residència amb el Parlament. La xifra oscil·la entre els 180 i els 260 euros mensuals. A banda, reben una indemnització d'entre 18.500 i 26.000 euros l'any pel mateix fet

El càlcul estimat de la presidència del Parlament és que si tots els 135 diputats s'hi avenen es podrien arribar a recollir prop de 250.000 euros al mes per cobrir les necessitats que comporta fer front al coronavirus. 

De moment la decisió s'ha pres en relació a les compensacions del mes de març. Pel que fa a l'abril, la Mesa decidirà la setmana vinent com s'articula la donació de les dietes, ja sigui amb donacions directes a entitats o retornant la partida corresponent al Govern perquè es destini al Departament de Salut.