645 denúncies en el primer dia de desconfinament parcial dels nens a la ciutat de Barcelona. Són les que van posar al llarg d'aquest diumenge els agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra per incompliments dels adults que acompanyaven els fills. Davant de la constatació que algunes famílies van saltar-se les indicacions del govern espanyol sobre el permís de sortida dels més petits de 14 anys, des de l'ajuntament de Barcelona recorden que "seguim en estat d'alarma i el confinament és la "norma general". 

Durant una compareixença a la sala de premsa del consistori, el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, ha valorat la primera jornada de relaxació de la quarantena infantil. Si bé ha assenyalat que "va haver-hi un compliment generalitzat", ha reconegut que van veure's "imatges que no van agradar". Per això, el líder dels socialistes catalans a la ciutat de Barcelona ha demanat "responsabilitat a tothom perquè ens juguem fer passos enrere".

Sobre l'actitud dels agents, Collboni ha explicat que es va prioritzar la tasca de comunicació més que no pas la de denúncia. És a dir, que la Guàrdia Urbana va optar en la majoria d'infraccions per advertiments verbals més que no pas per sancions. Segons informen fonts de l'ajuntament, la mitjana diària és d'uns 700 avisos cada dia. 

Quan se li ha preguntat per si des del govern municipal que comparteix amb els comuns d'Ada Colau es plantegen prendre mesures específiques per evitar que es repeteixin escenes d'aglomeracions, Collboni no s'ha mullat. "Les mesures que adoptem en un futur seran sempre sota el principi de màxima prudència", ha afirmat. En aquest sentit, no ha volgut pronunciar-se sobre si la delimitació de franges horàries més acotades els sembla una bona idea o no. En funció de com evolucioni la setmana, l'ajuntament decidirà els següents passos, que podrien incloure obrir parcs i platges de la ciutat.