El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha assegurat que si un pare o una mare surt a fer esport al matí no és incompatible amb tornar a sortir després per acompanyar el seu fill o filla de menys de 14 anys.

Simón ha explicat que aquestes dues activitats són diferents i que per tant una no substitueix l'altra. "Com s'ho faria una família que fos monoparental?", ha apuntat. 

Aquest aclariment l'ha fet el dia abans de l'inici de les sortides controlades al carrer per passejar o fer esport. A partir d'aquest dissabte es podrà practicar activitat física però haurà de ser sempre en solitari, sense contacte amb tercers, i podrà practicar-se entre les 6 i les 10 del matí i les 8 i les 11 de la nit

En la roda de premsa d'aquest divendres, Simón ha insistit en deixar clar que les mesures "no es proposen amb la intenció d'atrapar persones cometent infraccions" si no que són "per controlar la transmissió".

En la mateixa línia, ha apel·lat a la sensatesa i a entendre la corresponsabilitat: "Es tracta de pensar en la comunitat i no en el benefici individual".