El Ministeri de Sanitat ja treballa en un estudi estadístic per saber el percentatge de població immunitzada al coronavirus. Seria com una espècie d'enquesta, però feta amb tests. L'objectiu és tenir un mapa global de la pandèmia a Espanya, per analitzar el desescalament. Segons ha explicat la doctora María José Sierra, del Centre d'Alertes Sanitàries, l'Institut de Salut Carlos III i l'Institut Nacional d'Estadística (INE) ja treballen perquè la mostra sigui representativa de tot l'Estat. Segons un document avançat per diversos mitjans, aquest estudi podria realitzar-ne a unes 30.000 famílies.

En la roda de premsa posterior al comité de tècnics del coronavirus aquest dimarts, la cap d'àrea del Centre d'Alertes i Emergències Sanitàries ha confirmat que "s'està estudiant un estudi de prevalença de la malaltia". Encara s'està ultimant. "El disseny està gairebé tancat, però la logística no és tan senzilla", ha assenyalat Sierra. L'objectiu és conéixer el percentatge de persones que ja haurien passat el coronavirus. 

En aquest sentit, des de Sanitat no descarten que el desescalament de les mesures de confinament es puguin aplicar de manera diferent en funció del territori i de la seva afectació per la pandèmia. “Una de les valoracions que s’està fent és si s’ha de fer a la vegada o de manera escalonada”, ha explicat la doctora María José Sierra des de La Moncloa. Pel que fa a aquestes mesures de "transició", ha admès que hi ha encara diverses opcions damunt la taula. “Encara no tenim les respostes consolidades”, ha conclòs.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món