Després d'un estira-i-arronsa de diversos dies, finalment hi ha dia i hora: dilluns que ve a les onze del matí. És quan, per fi, es reuniran Pedro Sánchez i Pablo Casado a través de videoconferència. El president espanyol ha gairebé conclòs aquest divendres la seva ronda de consultes amb els grups parlamentaris, a excepció de la CUP i Vox, que se n'han autoexclòs. Només faltava trobar una data amb el cap de l'oposició, que havia d'obrir la ronda el dijous però va plantar la trobada. Faltarà per veure si s'acaba sumant o no a la Mesa per a la Reconstrucció que proposa el govern espanyol.

El líder estatal del PP, que durant aquesta setmana ha evidenciat les profundes diferències amb el govern espanyol, va rebutjar reunir-s'hi aquesta setmana. Des del PP van dir que, fins a "inicis de la setmana que ve", no podrien concertar una cita, mentre La Moncloa proposava dijous, divendres o dissabte. Els populars han expressat la seva desconfiança davant les intencions del govern espanyol.

Entre aquest dijous i divendres, Sánchez s'ha reunit amb els grups que ho han volgut. Ahir va ser el torn de Junts per Catalunya, Unidas Podemos, Ciutadans, el PNB, Més País, Compromís i el BNG. Avui ha estat el torn d'Esquerra Republicana, EH Bildu i els partits del Grup Mixt. Només han rebutjat la reunió dos partits, per motius diferents: Vox i la CUP.

 

Seguim l'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món