La crisi pel coronavirus perjudicaria el PSOE si ara es celebressin eleccions, segons assegura una enquesta publicada per La Razón.

El partit que lidera Pedro Sánchez perdria quasi 800.000 vots que es traduirien en fins a 8 escons menys passant de 120 a 112/114. El citat mitjà apunta que el govern de Sánchez podria ser el segon govern socialista que es veu arrasat per una gran recessió.

Gràfic La Razón Pedro Sánchez Covid 19

D'altra banda, el PP, la segona força, sortiria beneficiat de la crisi sanitària i podria arribar a guanyar 8 escons passant de 89 a 92/94. A Casado el seguiria el líder de Vox, Santiago Abascal a qui la pandèmia li deixaria uns resultats molt similars als actuals; la formació d'ultradreta té 52 escons i si ara es celebressin eleccions n'aconseguiria 51/53.

La suma dels tres partits de la dreta (PP, Vox i Cs) no arriba a la majoria absoluta de 176 escons. La suma de tots tres els atorgaria entre 151 i 155 escons. 

Podemos també mantindria una resultats similars als dels darrers comicis i podria mantenir els seus 35 escons. Pel que fa a les formacions independentistes, ERC es quedaria amb 12/13 butaques al Congrés (actualment en té 13) i JxCat milloraria guanyant un escó, de 8 passaria a 9/10.

En les darreres eleccions Ciutadans va perdre la majoria dels seus escons i es va quedar amb 10 representants; ara podria seguir caient ja que l'enquesta li atorga 8/9 escons.