La decisió del Regne Unit d’imposar una quarantena a tots els viatgers que arribin d’Espanya ha estat un gerro d’aigua freda per al govern espanyol. En plena temporada estival de turisme, el govern de Boris Johnson s’ha negat fins i tot a establir corredors segurs amb les Balears i les Canàries. Davant d’això, Pedro Sánchez ha contraatacat, assegurant que les decisions adoptades són “desajustades”. Ha subratllat que la incidència del coronavirus a Espanya es concentra a l’Aragó i Catalunya. “Seria més segur estar en alguns destins espanyols que al Regne Unit”, ha arribat a dir el president espanyol.

En una entrevista a Telecinco aquest dilluns a la nit, Pedro Sánchez ha lamentat la quarantena imposada des de Londres i ha assegurat que continuaran treballant perquè rectifiquin el seu posicionament. “El 64,5% dels nous contagiats estan focalitzats en dos territoris”, ha recordat el dirigent socialista. “En la major part del territori inferior la incidència és fins i tot inferior al registre que tenim al Regne Unit”, ha rebatut. Ha insistit que en la majoria d’Espanya la incidència acumulada se situa “per sota de la mitjana europea i fins i tot britànica”. Ha recordat que el sector turístic ha fet un gran esforç durant els últims mesos.

Dit això, el president del govern espanyol ha assegurat que “continuaran treballant amb les autoritats” del Regne Unit perquè “recapacitin” i canviïn el seu posicionament, que també afecta Portugal. “Negociarem amb el Regne Unit”, ha reiterat Pedro Sánchez. “L’únic que els demanem és que decideixin en funció dels criteris epidemiològics”, ha conclòs en aquest sentit. Ha destacat que ara les comunitats autònomes estan més preparades per a fer front a la pandèmia.

Després d'aplicar quarantena obligatòria a tots els viatgers que tornin d'Espanya​, el govern del Regne Unit ha recomanat ara no viatjar a les Illes Balears ni Canàries. Segons "l'avaluació actual dels riscos del país" que ha fet aquesta tarda, el Ministeri d'Assumptes Exteriors ha estès el seu consell de no traslladar-se a l'estat espanyol si no és essencial. Una recomanació que fins aquesta tarda només s'estenia al territori peninsular. La decisió ha arribat minuts abans que comencés l'entrevista.

Pel que fa a l’origen dels brots, com ha fet aquest matí el president Torra, el mandatari espanyol ha posat el focus en els espais on s’han “relaxat” les mesures de seguretat, com és el cas de l’oci nocturn. Pel que fa als casos dels treballadors temporers de la fruita, ha admès que alguns treballen i viuen en “condicions deplorables” i que “hem de trobar-hi una solució”.