El govern de Pedro Sánchez ja treballa en un pla per tornar gradualment a la normalitat una vegada finalitzi el confinament pel coronavirus. Ho ha confirmat avui dijous durant la seva compareixença al Congrés dels Diputats: ja hi ha un un equip "multidisciplinar" treballant per a una tornada "esglaonada". Aquest equip que treballa per al desconfinament està dirigit per l'home fort de Sánchez, el seu cap de gabinet, Iván Redondo.

Redondo, segons ha avançat El Confidencial, encapçala l'equip de treball en el qual participen càrrecs i tècnics de tots els ministeris, i en el qual també està present Julio Rodríguez, cap de gabinete del vicepresident Pablo Iglesias.

Pla transició

El retorn a la "nova normalitat" serà lent i gradual, per no desfer el camí fet. Però Pedro Sánchez ja treballa en un pla de transició. Està treballant un equip "multidisciplinari" i contempla mesures higièniques, sanitàries i tecnològiques per a una tornada "esglaonada". Aquesta s'anirà adaptant a l'evolució dels contagis de coronavirus. Cada setmana s'aniran revisant els "marcadors" de la pandèmia. "Cada avenç setmanal que mostrin els marcadors permetrà l'obertura de nous espais i l'aixecament de restriccions", ha assenyalat. Tot es farà amb "prudència".

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món