L'economista Xavier Sala-i-Martín ha llançat un contundent missatge als madrilenys que s'han desplaçat al País Valencià, Múrcia i Andalusia com si fossin vacances, en plena crisi sanitària pel coronavirus

"A tots els que han aprofitat el Covid-19 per agafar el cotxe i anar a la costa de vacances: vostès són uns maleïts irresponsables!!! El confinament funciona i acabarà beneficiant tothom. Però només si vostès deixen de fer el cretí!!", ha indicat.

Sala-i-Martín ha adjuntat un article del seu blog, on demostra amb dades que als països asiàtics s'ha aconseguit combatre la malaltia a base de confinament.

"El nombre real d'infectats a la Xina va començar a baixar just després de començar el confinament i de manera gairebé immediata. És a dir, el confinament no només és una mesura que va funcionar sinó que va tenir impacte gairebé immediat. És per això que hem d'aplaudir les autoritats (a Espanya, a Catalunya o al País Basc) que han tingut la valentia de prendre una decisió tan impopular com és el tancament d'escoles, botigues, camps de futbol o gimnasos. En el mateix sentit cal condemnar els polítics que s'han rigut d'aquestes mesures acusant els qui les prenien de "voler prendre unes vacances". També són preocupants les imatges de desenes de milers de cotxes a les autopistes de sortida de Madrid, moments després que les autoritats locals recomanessin el confinament", indica.