L'economista Xavier Sala-i-Martín és molt crític des del primer dia amb la manera com el govern espanyol està gestionant la crisi del coronavirus. Avui dilluns, i davant les manifestacions del màxim responsable de l'equip d'experts que assessora el Ministeri de Sanitat, el doctor Fernando Simón, admetent la possibilitat d'un desconfinament per territoris Sala-i-Martín ha posat el crit al cel.

"Com? —ha esclatat—. De sobte el virus 'sí que entén de territoris" i no s'ha de fer el mateix als pobles del Pirineu que al centre de Madrid i Barcelona?". L'economista carregava així contra la decisió del govern espanyol, només declarar-se la pandèmia, de centralitzar l'actuació contra el coronavirus impedint una acció del territorial com sempre ha reclamat el Govern. "I han hagut de passar sis setmanes perquè s'adonessin d'aquesta obvietat?", denuncia.

El govern espanyol que va rebutjar de ple i de bon principi que es decidissin les mesures contra el coronavirus en funció dels territoris, ara ha hagut d'admetre que el desconfinament es farà de forma territorial en funció de l'evolució la pandèmia.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.