El ministeri de Sanitat té previst anunciar durant el dia d'avui les condicions de sortida de les criatures. Un programa que el govern català ja ha avançat la seva proposta i posa com a centre de la idea, la divisió d'horaris per franges d'edats. El president del grup parlamentari d'Esquerra, Sergi Sabrià, considera en una entrevista a Ràdio 4 que el govern ha demostrat anar per davant en el detall de les mesures i és el model a seguir: "Si em pregunta a qui fer cas? El que digui la Generalitat". 

Per això està convençut que s'han d'aplicar les mesures ja anunciades: "Si a l'estat espanyol no li va bé la franja de sortida dels nens, vindran a detenir-los?" i ha reiterat el missatge afegint els cossos de seguretat: "Que no pateixin que no es trobaran cap guàrdia civil, no posaran multes als seus fills". El pla català preveu aplicar-se a partir de la setmana que ve, el proper 27 d'abril. Amb la decisió d'avui del consell de ministres, Sabrià afirma que "van a remolc del consell de Catalunya" i sentencia: "Estem liderant nosaltres, això està clar".

Sobre la coordinació entre els dos partits de govern, Sabrià, des d'Esquerra, reitera que hi ha un "diàleg constant amb Junts per Catalunya". I recorda que properament s'aprovaran uns pressupostos "que són els primers en tres anys". Pel que fa a la gestió conjunta de la pandèmia, sí admet que hi ha marge de millora: "El model de les residències no era sòcio sanitari i potser ho haurà de ser". I admet l'espai per la crítica i la reflexió: "És millor cooperar que criticar dins el govern. El president pot fer el que vulgui, també equivocar-se".

El tema que ha generat més controvèria en les darreres hores és el passaport d'immunitat que inclou l'informe sobre el desconfinament elaborat per l'epidemiòleg Oriol Mitjà a petició del president de la Generalitat, Quim Torra. Sobre la proposta, Sabrià recorda dues coses: "En primer terme cal la preservació de drets i llibertats de la ciutadania i també que l'objectiu sigui únicament un servei de salut".

En aquesta línia, coincideix amb la seva companya de partit, la consellera de Salut, Alba Vergés. En la darrera roda de premsa ja va recordar que la mesura "s'havia de sotmetre a debat". Sabrià tanca files entre ambdues posicions: "El que va dir el president i la consellera no és res diferent, només va puntualitzar".