El president de Rússia, Vladimir Putin, ha passat a endurir les mesures per fer front al coronavirus de cop. D'entrada, a partir de dilluns tanca totes les fronteres fins a nova ordre. El decret no afecta als diplomàtics russos, familiars que es vegin obligats a viatjar per la mort d'un familiar o els residents a Kaliningrad.

D'altra banda, des d'ara fins l'1 de juny, "la feina de tots els hotels, centres turístics, de vacances i campaments d'esbarjo infantil queda suspesa", tal com ha avançat el primer ministre rus, Mikhail Mishustin. A partir d'avui mateix, no es permetrà rebre cap hoste ni acceptar reserves i els qui s'allotgen se'ls oferirà el que necessitin per passar el confinament, inclosos àpats.

Les instal·lacions recreatives públiques de les estacions i pistes d'esquí tampoc obriran. El govern rus afirma que "aquestes restriccions són incòmodes i desagradables però no es pot prescindir de mesures preventives". El govern de Putin també es compromet a ajudar en el retorn de tots aquells russos que estiguin fora de casa a través dels ministeris de Transports i Afers Exteriors.