La ministra de Defensa, Margarita Robles, va desplegar 28 membres de la brigada de paracaigudistes de l'Exèrcit a Aldea en Cabo, un poble de 160 habitants de la província de Toledo. Segons informa eldiario.es, el tinent que comandava el dispositiu va rebre l'ordre per part de la mateixa ministra Robles ja que l'alcalde del poble volia l'Exèrcit desplegat al municipi, i tot sense avisar a la Guàrdia Civil, qui, en teoria, té la jurisdicció a la zona.

Però, com van arribar 28 paracaigudistes a un poble de 160 habitants? Segons publica el mateix diari, durant la roda de premsa dels ministres de l'Interior, Sanitat, Defensa i Transports, del mateix diumenge el secretari d'Estat de comunicació, Miguel Ángel Oliver, va rebre una pregunta per a Margarita Robles al xat que té amb els periodistes que deia : "Acaba de dir que l'UME s'ha desplegat en tots els llocs del més gran al més petit, però haig d'informar-la que a la localitat que em trobo l'UME no ha donat compte de la seva presència, qui ha de sol·licitar el desplegament de la UME?".

Aquest periodista és Manuel Méndez i treballa a La Buena Onda, ràdio local de Aldea en Cabo. Finalment, però, aquesta pregunta no va arribar a Robles, però la seva cap de gabinet, que també està al xat amb els periodistes la va veure i li va traslladar a Robles. La ministra, ràpidament, es va posar en contacte amb l'alcalde per assegurar-li que li enviava la brigada de paracaigudes al municipi i així va ser, 28 militars a Aldea en Cabo.